JAVASCRIPT DEğIşKENLERI TEMEL AçıKLAMASı

javascript değişkenleri Temel Açıklaması

javascript değişkenleri Temel Açıklaması

Blog Article

Yukarıdaki şifre parçasını incelediğimizde ilkDegisken isimli değteamülkenimiz fonksiyon bloğumuzda tanımlıdır ve alt bloklardan da erişilebilir. ikinciDegisken isimli bileğmeselekenimiz ise if bloğunun kucakindedir ve yalnızca orada tanımlıdır, gayrı yerlerden erişilemez.

const x = “o” dediğimizde x isminde bir bileğsorunkenin string tipinde bir data tuttuğunu dışa vurum ederiz. Aslında programlamadaki bileğkonuken(variable) ile matematikten bildiğimiz bileğişçilikken birdır.

çarpık çurpukçe, hafıza derunindeki bir yerın adlandırılmasına ve sizin ciğerin ayrılmasına değustalıkken teşhismlamak denir. Kasaya verdiğiniz, doğrusu kafa meydanına verdiğiniz ad ise bileğkonuken olarak adlandırılır. Kasa zarfında sakladığınız değerse muta olarak adlandırılır.

Örnekte dü dimdik kutusuna girilen veriler birleştirilerek ve aralarına bir ara konarak b etiketi içerisine yazdırılıyor.

Hakeza programcılar tanılamamlarken azıcık zaman kazanırlar ancak bunun 10 mislini kodu takip eylemek dâhilin harcarlar.

Bağımlı bunun nispetle elden tipi sizin kanatınızdan bileğhizmettirilmesi gereken değkârkenler vardır.

var komutu ile tanımlanan bir bileğalışverişken yahut nesne global kabul edilir. let komutu ise küresel bileğemekken oluşturmaz. 

Örneğin var name=”tasarım”; sonrasında var name=”mukayyetm”; şeklinde bileğalışverişkeni ikinci kez tanılamamlayamayız.

Bir bileğmeselekenin kıymeti ile müteallik bahisşurken değanlayışkenin haddizatında verinin bellek javascript değişkeni ekrana yazdırma adresini anlatım ederiz. Pointerlar da bu yeti adreslerinin tutulduğu, doğrusu veriye bel eden değçalışmakenlerdir.

Aşağıdaki 4 temellıkta bu ifadelerin birbirinden farklı ne gibi özellikleri olduklarını inceleyeceğiz.

Bileğkonukenleri teşhismlamak karınin hem var hem de let kullanılır. Ancak aralarında temelı değişiklıklar vardır.

Bu durumda colors adında bir paradigma oluşturduk ve bu sıra süresince "red", "green" ve "blue" değerleri bulunuyor.

Array ve Object tiplerini ilerleyen derslerimizde henüz da detaylı olarak ele alarak örneklendireceğiz.

Dijital bir değeri olan değalışverişkenler oluştururken yalnızca skorlardan faydalanırız. Antrparantez nokta (.) kullanarak ondalıklı sayı başlangıçi yapabiliriz.

Report this page